[Relacja] Jelcz Berliet PR 100 (Modelik)
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
-
misiek44344
witam
spróbowałem tak jak powiedziałeś ale ja burty mam jeszcze w częściach więc tak ciężko jest sprawdzić ale ze wstępnych przymiarek wydaje się ok

ale tak naprawdę to wyjdzie dopiero jak będą burty w całości. a co do tej szpary z tyłu pojazdu to zupełnie nie wiem skąd się mogła wziąć ale będę miał to na uwadze

ale tak naprawdę to wyjdzie dopiero jak będą burty w całości. a co do tej szpary z tyłu pojazdu to zupełnie nie wiem skąd się mogła wziąć ale będę miał to na uwadze
Witam!
belfast faktycznie wygląda że jest dobrze aczkolwiek drugie zdjęcie może pokazywać to o co mi chodzi , ale masz rację zobaczymy przy doklejaniu ich do podłogi.
misiek plakaty będą dwa , ten z maluchem będzie na tej stronie z łatami a ten drugi z drugiej żeby pasażerowie mogli go przeczytać , a tak na marginesie widziałeś kiedyś malucha z plakatem
r-t zgadzam się z tobą q 100% ten plakat wykorzystamy żeby zakryć te łaty.
belfast faktycznie wygląda że jest dobrze aczkolwiek drugie zdjęcie może pokazywać to o co mi chodzi , ale masz rację zobaczymy przy doklejaniu ich do podłogi.
misiek plakaty będą dwa , ten z maluchem będzie na tej stronie z łatami a ten drugi z drugiej żeby pasażerowie mogli go przeczytać , a tak na marginesie widziałeś kiedyś malucha z plakatem
r-t zgadzam się z tobą q 100% ten plakat wykorzystamy żeby zakryć te łaty.
-
misiek44344
misiek , ja nie chce być jakimś nauczycielem , ale pisze się BOMBA a poza tym na drzwiach to nie jest wentylator tylko siatka wlotu powietrza co by się silnik nie przegrzał ( chyba , bo powiedziałbym że powinna być ona z drugiej strony tam gdzie chłodnica)misiek44344 pisze:Dla minie po prostu Bąba ! I w dodatku ten wentylator na drzwiach do zamykania silnika
Witam , witam !
Na razie udało się zrobić przedni...niewiem jak to nazwać z nr lini i miejscem docelowym i jak widać trwają prace nad przodem pojazdu:

I taka ciekawostka - ja wprawdzie z komunikacji miejskiej nie korzystam ,bo z racji godzin mojej pracy muszę się poruszać własnymi 4 kółkami , ale patrząc na przód autobusu widzimy napis "Długa" czyli wnioskujemy , że pętla jest na długiej więc patrząc na boczny przebieg trasy autobusu( fotka poniżej) ulica Długa powinna być na jej końcu a nie początku - dobrze mówię

Na razie tyle.
Na razie udało się zrobić przedni...niewiem jak to nazwać z nr lini i miejscem docelowym i jak widać trwają prace nad przodem pojazdu:

I taka ciekawostka - ja wprawdzie z komunikacji miejskiej nie korzystam ,bo z racji godzin mojej pracy muszę się poruszać własnymi 4 kółkami , ale patrząc na przód autobusu widzimy napis "Długa" czyli wnioskujemy , że pętla jest na długiej więc patrząc na boczny przebieg trasy autobusu( fotka poniżej) ulica Długa powinna być na jej końcu a nie początku - dobrze mówię

Na razie tyle.
Witam
niestety nie pamiętam gdzie była ta kłótnia
a teraz nie poszukam bo jadę za 20 minut w Polskę (między innymi odzyskać ładowarkę do aparatu)
a co do tablic bocznych to tablica jest jedna na cały dzień, niezależnie czy autobus jedzie z A do B czy z B do A i wtedy docelowa pętla może być na dole
a to po środku jeżeli dobrze kojarzę (choć mogę się mylić
) nazywa się "filmem"
życzę powodzenia w dalszych pracach
a jaki model będzie następny
P.S ja wracam do wawy w poniedziałek wieczorem i wtedy to już będzie chyba galeria końcowa
pozdrawiam
życzę powodzenia w dalszych pracach
P.S ja wracam do wawy w poniedziałek wieczorem i wtedy to już będzie chyba galeria końcowa
pozdrawiam
Witam wszystkich !!
Powstała przednia ścianka" , zderzak dorobię poźniej:

Niepomyślałem trochę ; zrobiłem przeszklone światła z przodu i jak już zamocowałem to na busie to się kapnąłem że powinienem był tam jakieś żarówki wsadzić , no ale trudno.
I rzut oka na całość:

Na razie tyle.
papa
No nie do końca bym się z tym zgodził , ale nie będę się spierał.belfast pisze:a co do tablic bocznych to tablica jest jedna na cały dzień, niezależnie czy autobus jedzie z A do B czy z B do A i wtedy docelowa pętla może być na dole
Powstała przednia ścianka" , zderzak dorobię poźniej:

Niepomyślałem trochę ; zrobiłem przeszklone światła z przodu i jak już zamocowałem to na busie to się kapnąłem że powinienem był tam jakieś żarówki wsadzić , no ale trudno.
I rzut oka na całość:

Na razie tyle.
papa