ale w końcu po kilku próbach wymyśliłem gdzie jak trzeba przegiąć papier aby pasował i zdziwiłem się efektem. Niestety popełniłem błąd i źle dopasowałem dolną część tego oprofilowania, powinienem bardziej naciągnąć tą końcówkę zawiniętą do góry, to by dziura nie powstała
  ale w końcu po kilku próbach wymyśliłem gdzie jak trzeba przegiąć papier aby pasował i zdziwiłem się efektem. Niestety popełniłem błąd i źle dopasowałem dolną część tego oprofilowania, powinienem bardziej naciągnąć tą końcówkę zawiniętą do góry, to by dziura nie powstała   Chyba, że błędem było przyklejenie tego wlotu powietrza prosto do krawędzi natarcia skrzydła, jakbym go przykleił krzywo względem skrzydła to może dziury by nie było
 Chyba, że błędem było przyklejenie tego wlotu powietrza prosto do krawędzi natarcia skrzydła, jakbym go przykleił krzywo względem skrzydła to może dziury by nie było   
 A teraz trochę fotek, starałem się robić pod różnym kątem i z różnym światłem, tak żeby wszystko było widać
 :
 : 

no i mniej więcej pokazane co w którą stronę było wyginane, te kreski to jakby przekroje części w danym miejscu. Mam nadzieję, że rysunek jest zrozumiały:

Teraz kombinuję co zrobić, żeby nie było szpary pomiędzy częściami oprofilowania przejścia skrzydła w kadłub

JA niestety przykleiłem część 49 krawędzią wzdłuż linii, przez co powstałą dziura przy wlocie oraz szpara pomiędzy częściami 48 L/P oraz 48a L/P, którą musiałem załatać paskami kartonu.  W innych relacjach z budowy tego modelu lepiej sobie poradzili z tym oprofilowaniem niż ja
 JA niestety przykleiłem część 49 krawędzią wzdłuż linii, przez co powstałą dziura przy wlocie oraz szpara pomiędzy częściami 48 L/P oraz 48a L/P, którą musiałem załatać paskami kartonu.  W innych relacjach z budowy tego modelu lepiej sobie poradzili z tym oprofilowaniem niż ja   

to chyba dobrze
 to chyba dobrze   ale nie rzuca się to jakoś bardzo w oczy
 ale nie rzuca się to jakoś bardzo w oczy   

Ładnie to tak?
 Ładnie to tak?

Kółko wyszlifowane papierem ściernym na miniwiertarce, wytrasowałem także coś na wzór bieżnika.
 Kółko wyszlifowane papierem ściernym na miniwiertarce, wytrasowałem także coś na wzór bieżnika.