SZAD
[Relacja] Rosyjska ciężarówka KAMA3 - ADW Model
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
No super, że wróciłeś do kamaza.
Ja mam go już za sobą http://www.papermodels.pl/index.php?top ... 1#msg86731
Czy zrobisz wszelkie, przewidziane w modelu przewody na ramie?
Oś przednią koniecznie wykonaj na belce z erraty, bo ta w wycinance jest za krótka. Ja popełniłem ten błąd i zawieszenie przednie wyszło co najmniej niewłaściwie.
szad
Ja mam go już za sobą http://www.papermodels.pl/index.php?top ... 1#msg86731
Czy zrobisz wszelkie, przewidziane w modelu przewody na ramie?
Oś przednią koniecznie wykonaj na belce z erraty, bo ta w wycinance jest za krótka. Ja popełniłem ten błąd i zawieszenie przednie wyszło co najmniej niewłaściwie.
szad
Witam.
Zawieszenie przednie jest już na swoim miejscu. Było trochę kombinacji z belką ale przednie koła mają teraz taki sam rozstaw jak tylne.
Zdjęcie może niezbyt dokładnie to pokazuje ale widać o ile za krótka jest belka.

Belkę przedłużyłem wykorzystując kawałki ramek od laserków. Przykleiłem dłuższe kawałki by można było je przyciąć.

Koła i zawieszenie przed malowaniem.

Amortyzatory.

I całość.

Pomału zaczynam sklejać silnik, w międzyczasie będę doklejał co nieco do ramy.
Pozdrawiam.
Zawieszenie przednie jest już na swoim miejscu. Było trochę kombinacji z belką ale przednie koła mają teraz taki sam rozstaw jak tylne.
Zdjęcie może niezbyt dokładnie to pokazuje ale widać o ile za krótka jest belka.

Belkę przedłużyłem wykorzystując kawałki ramek od laserków. Przykleiłem dłuższe kawałki by można było je przyciąć.

Koła i zawieszenie przed malowaniem.

Amortyzatory.

I całość.

Pomału zaczynam sklejać silnik, w międzyczasie będę doklejał co nieco do ramy.
Pozdrawiam.
Model rzeczywiście jest mocno zdetalizowany. Do dziś pamiętam moment kiedy otworzyłem wycinankę po praz pierwszy. Nigdy wcześniej nie trzymałem w rękach wycinanki pojazdu z taką ilością drobnicy.
Co do Antka to może i bym sobie poradził, ale w kolejce czeka inny samolot za którego mam zamiar się zabrać jak tylko "zepchne" coś z szafy.
Co do Antka to może i bym sobie poradził, ale w kolejce czeka inny samolot za którego mam zamiar się zabrać jak tylko "zepchne" coś z szafy.
Abdomen
Nie wiem czy dobrze widzę, ale przedłużenie boków belki wyrównało tylko jej skrajny wymiar. Mocowanie resorów pozostało chyba lekko zawężone i żeby resory nie wyszły po skosie, dołem nie siadły dokładnie na mocowania belki. Ale to mało widoczny drobiazg.
Uważaj na drzwi kabiny. Tylko a erraty/ z uwagi na złe okna drzwi/.
I nie daj się zasugerować ich dolnym kształtem. mają schodzić aż do stopnia kabiny.
Pozdrawiam
Nie wiem czy dobrze widzę, ale przedłużenie boków belki wyrównało tylko jej skrajny wymiar. Mocowanie resorów pozostało chyba lekko zawężone i żeby resory nie wyszły po skosie, dołem nie siadły dokładnie na mocowania belki. Ale to mało widoczny drobiazg.
Uważaj na drzwi kabiny. Tylko a erraty/ z uwagi na złe okna drzwi/.
I nie daj się zasugerować ich dolnym kształtem. mają schodzić aż do stopnia kabiny.
Pozdrawiam