Sweet Nightmare
[R] Hawker Hurricane Mk IID - Orlik
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Model właściwie na ukończeniu - brakuje lusterka i antenki i paru drobiażdżków... Kleiło się go bardzo fajnie, nie natrafiłem na jakieś większe błędy - w zasadzie poza tym czymś w kabinie nie musiałem niczego docinać. Małe zdziwienie wywołało to słynne podcięcie - połączenie między ostatnimi segmentami, które jednak ładnie się wkomponowało w sylwetkę po przyklejeniu statecznika i jego oprofilowania i moim zdaniem wygląda ok. Standardowa uwaga: więcej rysunków (i numeracji części na nich). Jak widać trochę namieszałem z pastelami i gdzieniegdzie wyszło dobrze, a gdzieniegdzie wyszło bardzo daleko od ok - nauczka na przyszłość. Samodzielne robienie wykonywanie odrapań to wybitnie nie moja domena i raczej już więcej nie będę
Podsumowując można tej wycinanki wyprodukować całkiem fajny samolocik.

Pozdrawiam autora i Toni'ego - czekam na Wasze galerie!

Pozdrawiam autora i Toni'ego - czekam na Wasze galerie!
Cześć,
gratuluję Ci ukończenia fajnego modeliku! Wyszedł Ci naprawdę dobrze. Jedno do czego się przyczepię, to chyba niewłaściwy kształt wlotu do chłodnicy oleju - ta część czołowa jest niedoklejona do siebie i dlatego tak wyszło.
Rzeczywiście - w Twoim Hurricanie ostatnie segmenty wyszły płynnie i jak należy - to w czym jest problem? Ceva pokazał dość przekonujące fotki błędu, ale za to Ty pokazałeś wszystko sklejone bardzo dobrze. Kolejny przykład na to, że w modelarstwie nie ma jednej prawdy raz na zawsze i dlatego problemów warto szukać najpierw u siebie.
Pozdrawiam
TAD
gratuluję Ci ukończenia fajnego modeliku! Wyszedł Ci naprawdę dobrze. Jedno do czego się przyczepię, to chyba niewłaściwy kształt wlotu do chłodnicy oleju - ta część czołowa jest niedoklejona do siebie i dlatego tak wyszło.
Rzeczywiście - w Twoim Hurricanie ostatnie segmenty wyszły płynnie i jak należy - to w czym jest problem? Ceva pokazał dość przekonujące fotki błędu, ale za to Ty pokazałeś wszystko sklejone bardzo dobrze. Kolejny przykład na to, że w modelarstwie nie ma jednej prawdy raz na zawsze i dlatego problemów warto szukać najpierw u siebie.
Pozdrawiam
TAD
Zgadzam się z Tobą - obydwa wloty nie za bardzo mi się podobają, powinny mieć inny kształt, te co są bardziej pasują do F16 - będzie okazja do wykazania się następnym razem 
Postrzeganie brył przez oko ludzkie jak widać może być zniekształcone innymi elementami. Efekt końcowy moim zdaniem jest poprawny.

Postrzeganie brył przez oko ludzkie jak widać może być zniekształcone innymi elementami. Efekt końcowy moim zdaniem jest poprawny.