chce zrobić samolot
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
chce zrobić samolot
no więc tak chcę zrobić samolot a dokładnie Spitfire MK VII/ IX w skali 1:5,33.
i mam takie pytanie z czego zrobić cale ożebrowanie samolotu ja myśle żeby zrobić je z balsy ale ja się nie znam.
PS. dodaje link z planami które chce kupić kliknij tu aby je zobaczyć

i mam takie pytanie z czego zrobić cale ożebrowanie samolotu ja myśle żeby zrobić je z balsy ale ja się nie znam.
PS. dodaje link z planami które chce kupić kliknij tu aby je zobaczyć
najlepiej jakbyś wziął jakiś profil, na jego podstawie wykonał płat nośny, do tego listwa prostopadła, jakiś cienki płat balsy na stateczniki, silnik elektryczny, aku, serw  ze trzy i zrobił prościutki samolocik, pełno tego typu projektów znajdziesz. Prosty "zestaw latający" niedrogi w naprawie, w sam raz do nauki, jak sie nauczysz tą "dechą z silnikiem" latać wtedy pomyśl o tym spitfire-rze. Uwierz nam, forumowiczom  jak roztrzaskasz o ziemię samolocik warty tyle kasy i tak dopracowany jak ten spit, to nie będzie Ci fajnie, a na pewno roztrzaskasz za pierwszym lotem
  jak roztrzaskasz o ziemię samolocik warty tyle kasy i tak dopracowany jak ten spit, to nie będzie Ci fajnie, a na pewno roztrzaskasz za pierwszym lotem

jak roztrzaskasz o ziemię samolocik warty tyle kasy i tak dopracowany jak ten spit, to nie będzie Ci fajnie, a na pewno roztrzaskasz za pierwszym lotem
  jak roztrzaskasz o ziemię samolocik warty tyle kasy i tak dopracowany jak ten spit, to nie będzie Ci fajnie, a na pewno roztrzaskasz za pierwszym lotemProponuję zajrzeć tu http://modelarniabielsko.vdd.pl/viewtopic.php?t=18 właśnie zrobiłem taką latającą deskę  

http://www.modelarniabielsko.vdd.pl/viewtopic.php?t=18 do modelu potrzebna jest 3 kanałowe radio

przy takim modelu? Kolego tu potrzebna będzie sklejką i to porządna co najmniej z 4mm inaczej konstrukcja może wyjść zbyt wiotka. Zresztą skoro się na tym nie znasz to chyba powinieneś zabrać się za nieco łatwiejszy model.
 przy takim modelu? Kolego tu potrzebna będzie sklejką i to porządna co najmniej z 4mm inaczej konstrukcja może wyjść zbyt wiotka. Zresztą skoro się na tym nie znasz to chyba powinieneś zabrać się za nieco łatwiejszy model.

Zgadzam się z chłopakami i życzę powodzenia
 Zgadzam się z chłopakami i życzę powodzenia  więc chyba znaczne od latającej deski
  więc chyba znaczne od latającej deski

, wzmocniona tkaniną szklaną i sklejką z przodu.
, wzmocniona tkaniną szklaną i sklejką z przodu.