Wlokłem się z tym modelem naprawdę długo bo od sierpnia i myślę, że efekt nie najlepszy samoocena: 3+.
Jest wiele kwestii do poprawek, ale to praca zmieni, bo gadanie nie pomoże.
Akcja podstawki rozgrywa się w Bieruniu (myślę, że kojarzycie miejscowość - znana ze sporu o przynależności fabryki Fiata, ale tez z bardziej przyjemnych spraw). Obecnie poznaje głębiej historie mojego regionu z okresu Kampanii Wrześniowej (głównie powiat Bieruńsko-Lędziński ale także Górny Śląsk).
Obecność marszałka polowego na podstawce (można też podciągnąć pod generała - takie mocne naciągnięcie) jest nie przypadkowa, fakt faktem nie potrafie ustalić jaka jednostka niemiecka wkraczała do Bierunia ale oparłem się na wiedzy z mojej miejscowości i wiem, że Chełm Wielki (tak nazywał sie dawniej - nazwa widnieje na drogowskazie - dziś Chełm Śląski) zajmował VIII Korpus Armijny z Bawarii (składał sie on z 3 dywizji piechoty i pułk pancerny SS) pod dowództwem gen. Eugena Rittera von Schobert'a. Być może ten sam korpus szturmował Bieruń.
Jeszcze istotna sprawa: chciałbym podziękować Wszystkim którzy pomogli mi stworzyć ta dioramkę. Wielkie dzięki, sam bym pewnie nie podołał.
Aaa sie rozpisałem, przepraszam ale mam hopla na tym punkcie tzn. jak było dawniej.
A teraz foteczki, zapraszam serdecznie:

Fotki wykonał: brat Marcin, dzięki brachol;-)
Na razie tyle postaram sie o więcej i bardziej szczegółowe i jakość tez sie poprawi.
P.S
Jesli ktoś ma wiedzę o tym co wyżej pisałem, prosiłbym o kontakt tu na forum lub na gg ( na mejl tez można pisać).
Pozdrawiam!!