[Galeria] Kfz 15 Horch 1:35

Galerie i warsztaty z budowy

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Wicio
Kontakt:

[Galeria] Kfz 15 Horch 1:35

#1 Post autor: Wicio » 2008-05-04, 21:49

Witam!!

Wlokłem się z tym modelem naprawdę długo bo od sierpnia i myślę, że efekt nie najlepszy samoocena: 3+.

Jest wiele kwestii do poprawek, ale to praca zmieni, bo gadanie nie pomoże.

Akcja podstawki rozgrywa się w Bieruniu (myślę, że kojarzycie miejscowość - znana ze sporu o przynależności fabryki Fiata, ale tez z bardziej przyjemnych spraw). Obecnie poznaje głębiej historie mojego regionu z okresu Kampanii Wrześniowej (głównie powiat Bieruńsko-Lędziński ale także Górny Śląsk).

Obecność marszałka polowego na podstawce (można też podciągnąć pod generała - takie mocne naciągnięcie) jest nie przypadkowa, fakt faktem nie potrafie ustalić jaka jednostka niemiecka wkraczała do Bierunia ale oparłem się na wiedzy z mojej miejscowości i wiem, że Chełm Wielki (tak nazywał sie dawniej - nazwa widnieje na drogowskazie - dziś Chełm Śląski) zajmował VIII Korpus Armijny z Bawarii (składał sie on z 3 dywizji piechoty i pułk pancerny SS) pod dowództwem gen. Eugena Rittera von Schobert'a. Być może ten sam korpus szturmował Bieruń.

Jeszcze istotna sprawa: chciałbym podziękować Wszystkim którzy pomogli mi stworzyć ta dioramkę. Wielkie dzięki, sam bym pewnie nie podołał.

Aaa sie rozpisałem, przepraszam ale mam hopla na tym punkcie tzn. jak było dawniej.

A teraz foteczki, zapraszam serdecznie:

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Fotki wykonał: brat Marcin, dzięki brachol;-)

Na razie tyle postaram sie o więcej i bardziej szczegółowe i jakość tez sie poprawi.

P.S

Jesli ktoś ma wiedzę o tym co wyżej pisałem, prosiłbym o kontakt tu na forum lub na gg ( na mejl tez można pisać).

Pozdrawiam!!

Awatar użytkownika
Kabanos

#2 Post autor: Kabanos » 2008-05-05, 06:56

Ładna diorama! Przydałoby się więcej zbliżeń:) A z czego trawa (ta mniejsza :P)
ps. Coś TAKIEGO by się nadawało?

Wicio
Kontakt:

#3 Post autor: Wicio » 2008-05-05, 15:33

Dzięki, co do trawki to za jasny tam jest kolor (na tym linku) ja miałem trawkę statyczną tak jakby fest wysuszoną przez słońce.

Awatar użytkownika
IRON_84

#4 Post autor: IRON_84 » 2008-05-08, 21:10

To jest to co w plastikach podoba się najbardziej.
Trzasnąć taką dioramę to niezła sztuka.
Gratuluję.

Wicio
Kontakt:

#5 Post autor: Wicio » 2008-05-08, 23:06

Dzięki IRON, ale myślę, że to nie wszystko na co mnie stać. Mam nadzieje, że i takie i nawet lepsze efekty będę osiągać w kartonie.

P.S

Moją nyskę nie porzuciłem, prace wznowione, jest lepiej aczkolwiek za niedługo sami się przekonacie i ocenicie czy lepiej czy to tylko paniczny ratunek przed nieudanym modelem.

Pozdrawiam!!

Wicio
Kontakt:

#6 Post autor: Wicio » 2008-05-09, 11:03

Witam!!

W związku, że fotki które wcześniej wrzuciłem nie są zbyt szczegółowe, zrobiłem lepsze i myślę, że teraz będzie o wiele więcej widać.

Link z relacji: http://www.sklejmy.com/viewtopic.php?t=1258

A oto fotki:

ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

I to tyle, zachęcam do komentowania, bo wydaje mi sie, że tym razem fotki pozwalają zobaczyć o wiele więcej.

Pozdrawiam!! :-D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Galerie i warsztaty”