Historia polskiej motoryzacji - Jelcz Berliet
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Witam
dziś tylko taka mała aktualizacja
temat wyglądu foteli jest zamknięty fotele schną
ja natomiast postanowiłem pokończyć wszystko co zostało zaczęte a nie skończone z różnych powodów. Wróciłem więc do kół, o moich kolach już pisałem więc nie będę pisał, bo i po co
chciałem tylko pokazać jak udało mi się zrobić opony tak jak to autor przewidział:

próbowałem zrobić boki opon tak jak robił to kolega scorpons ale nie bylem zadowolony z efektu jaki mi wychodził więc powróciłem do części modelu. wiem że zdjęcia są nie ostre ale nic na to nie poradzę, dopóki nie odzyskam ładowarki będę się ograniczał w robieniu zdjęć. Może na zdjęciach nie bardzo to widać ale według mnie wyszło to dosyć ładnie i jestem z tego zadowolony
zdjęcia przedstawiają części po lekkiej obróbce
dalsza obróbka będzie na dniach bo ostatni niestety czas nie jest moim sprzymierzeńcem jeśli chodzi o klejenie Jelcza
pozdrawiam
dziś tylko taka mała aktualizacja
temat wyglądu foteli jest zamknięty fotele schną
ja natomiast postanowiłem pokończyć wszystko co zostało zaczęte a nie skończone z różnych powodów. Wróciłem więc do kół, o moich kolach już pisałem więc nie będę pisał, bo i po co

próbowałem zrobić boki opon tak jak robił to kolega scorpons ale nie bylem zadowolony z efektu jaki mi wychodził więc powróciłem do części modelu. wiem że zdjęcia są nie ostre ale nic na to nie poradzę, dopóki nie odzyskam ładowarki będę się ograniczał w robieniu zdjęć. Może na zdjęciach nie bardzo to widać ale według mnie wyszło to dosyć ładnie i jestem z tego zadowolony
pozdrawiam
-
misiek44344
Witam.Dawno nie pisałem ponieważ byłem na wczasach nad morzem i zrobiło się mi trochę zaległości i nie jestem na bieżąco więc mam dzisiaj trochę czasu i zamierzam poprzeglądać forum i wrócić na bieżąco do forum.
Więc tak:
Fotele wszyły dobrze lecz pozwiedzał bym że w prawdziwym jelczu fotele są bardziej fioletowe niż czerwone i ja bym zaretuszował fotel pod fiolet a nie malował go na czerwono ale to już twój wybór
A co do opon to nie mam żadnych zastrzeżeń wyszły dobrze.
Więc tak:
myślę że przeczytałeś dyskusje na temat foteli u mnie i u kolegi scorpionsa więc nie będę się wypowiadał bo temat się zamknąłmisiek44344 pisze: Fotele wszyły dobrze lecz pozwiedzał bym że w prawdziwym jelczu fotele są bardziej fioletowe niż czerwone i ja bym zaretuszował fotel pod fiolet a nie malował go na czerwono ale to już twój wybór
dzięki też jestem bardzo zadowolonymisiek44344 pisze: A co do opon to nie mam żadnych zastrzeżeń wyszły dobrze.
-
misiek44344
Witam
kontynuując temat kół (jakoś strasznie powolnie mi to idzie wszystko
):
nie wiem czemu ale nie poretuszowałem części składających się na felgi, zarówno przednie jak i tylne, więc przyszła potrzeba malowania tychże elementów
lecz wtedy powstało by łyse coś co by rzekomo trzymało oponę
więc w ruch poszedł skalpel
zacząłem od tego:

i wyszło tak:

po zrobieniu drugiej tylnej i obu przednich felgi będą pomalowane
tyle na dziś do zobaczenia wkrótce
pozdrawiam
kontynuując temat kół (jakoś strasznie powolnie mi to idzie wszystko

po zrobieniu drugiej tylnej i obu przednich felgi będą pomalowane
tyle na dziś do zobaczenia wkrótce
pozdrawiam
Witam w kolejnej części (już ostatniej) poświęconej kołom
pomalowałem całość:

niestety światło troszkę zniekształciło kolor
na żywo oba te kolory są jednakowe
i koła zamocowane do podwozia:

Niestety malować to tak jak już wcześniej mówiłem nie potrafię więc można się dopatrzeć wielu nie dociągnięć ale i tak jestem zadowolony z tego co udało mi się uzyskać, szczególnie że jest to tak naprawdę pierwszy pojazd drogowy jaki robię
do pełnej satysfakcji jeszcze daleka droga ale z każdym następnym kołem będzie lepiej
już widzę efekty
pozdrawiam

niestety światło troszkę zniekształciło kolor

Niestety malować to tak jak już wcześniej mówiłem nie potrafię więc można się dopatrzeć wielu nie dociągnięć ale i tak jestem zadowolony z tego co udało mi się uzyskać, szczególnie że jest to tak naprawdę pierwszy pojazd drogowy jaki robię
pozdrawiam