[Relacja] Ju-52/3m GPM nr. 250 [Konkurs - Samoloty tłokowe]
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
-
mar0237
el_paw pisze:Pędzel ok, robiłem próbę na białej kartce też jako tako
A jednak działamar0237 pisze:a ja miałem pędzel umazany butaprenem w skutek czego skleiły się włoski pędzla wsadziłem do octu i po 10 min moczenia prawie jest ok
No właśnie :-/ . Ryzyko. Ale ja mam zapas koloru z jakiejś wycinanki i na niej sprobujeel_paw pisze:tylko czy ten ocet nie odbarwi kolorów wycinanki?
Sweet Nightmare
Nie odbarwia, ale je z łatwością ścierael_paw pisze:tylko czy ten ocet nie odbarwi kolorów wycinanki?
Przepraszam jeśli kogoś wprowadziłem w błąd i za to że piszę nie na temat
A tak przy okazji. Tę metodę usłyszałem od gościa który klei raczej plastik więc może ta metoda bardziej do tego działu się nadaje :-/ .
Sweet Nightmare
Witam!
Wreszcie przyszedł czas na odświeżenie relacji.
Po powrocie z wcześniejszych wakacji zabrałem się za spód kadłuba który spaprałem po prostu w pieknym stylu.
Na drugim zdjęciu widać jak w dwóch miejscach musiałem dorobić brakujące poszycie z zapasu koloru.
Dalej zabrałem się za kratownice na ściankach w kabinie i za kabiną pilotów.
I to narazie na tyle.
Pozdrawiam.
Wreszcie przyszedł czas na odświeżenie relacji.
Po powrocie z wcześniejszych wakacji zabrałem się za spód kadłuba który spaprałem po prostu w pieknym stylu.
Na drugim zdjęciu widać jak w dwóch miejscach musiałem dorobić brakujące poszycie z zapasu koloru.
Dalej zabrałem się za kratownice na ściankach w kabinie i za kabiną pilotów.
I to narazie na tyle.
Pozdrawiam.
Witam.
Prace posuwają się powoli ale do przodu. Ostatnio dolepiłem brakujące elementy na kratownicy ścianki kabiny pilotów, fragment poszycia nad tablicą i zabrałem się za wyposażanie przedziału desantowego.
A oto efekty.
Budowa zostaje chwilowo wstrzymana gdyż chce sobie zrobić małą odskocznie i skleić coś małego
.
Wybrałem już nawet kandydata, ale na razie nie powiem co to jest.
Być może jeszcze dziś zapodam fotki tego czegoś.
Pozdrawiam.
Prace posuwają się powoli ale do przodu. Ostatnio dolepiłem brakujące elementy na kratownicy ścianki kabiny pilotów, fragment poszycia nad tablicą i zabrałem się za wyposażanie przedziału desantowego.
A oto efekty.
Budowa zostaje chwilowo wstrzymana gdyż chce sobie zrobić małą odskocznie i skleić coś małego
Wybrałem już nawet kandydata, ale na razie nie powiem co to jest.
Być może jeszcze dziś zapodam fotki tego czegoś.
Pozdrawiam.